Zorgen voor uw porseleinfineer

Nadat u uw porseleinen veneers vers heeft laten aanbrengen door een gekwalificeerde cosmetisch tandarts, zien uw tanden er ongerept en tot in de perfectie gevormd uit. U weet ook dat uw nieuwe porseleinen fineren bestand zijn tegen vlekken. Maar hoe mooi uw nieuwe tanden er ook uitzien, zelfs tanden met porseleinen Facings Tanden hebben zorgvuldige aandacht en onderhoud nodig.

Hoe zorg je voor je porseleinen veneers

Kortdurende zorg:

Tanden kunnen een beetje gevoelig zijn voor temperatuur direct na het aanbrengen van uw porseleinen veneers. Misschien wilt u voorkomen dat u extreem heet of koud voedsel eet. Deze gevoeligheid zou na ongeveer twee weken moeten afnemen.

Langdurige zorg:

· Het volgen van voedingsrichtlijnen kan ook helpen om het natuurlijke uiterlijk van uw porseleinen veneers te behouden. Hoewel fineren de meeste voedingsmiddelen zonder problemen kunnen weerstaan, moet u voorkomen dat u in ongewoon hard voedsel bijt dat het fineer kan belasten en verdraaien. Als deze voedingsmiddelen onvermijdelijk zijn, probeer dan te kauwen met je achterste kiezen.

· Net als natuurlijke tanden, vereisen porseleinen veneers consequent flossen. Flos minstens één keer per dag, indien mogelijk na elke maaltijd, om het tandvlees gezond te houden en uw gefineerde tanden vrij te houden van voedsel en tandplak.

· Poets na elke maaltijd met een zachte tandenborstel. Als fineren loskomen of verdraaien, kunnen tanden kwetsbaar zijn voor tandbederf. Om dit te voorkomen, eet je voorzichtig en houd je je tanden vrij van etensresten.

· U moet ongeveer om de zes maanden voor controle en professionele reiniging gaan, net zoals u normaal zou doen. Als uw controletandarts anders is dan uw cosmetische tandarts, vertel hem of haar dan dat u porseleinen veneers heeft laten aanbrengen.

· Als u uw tanden knarst of op elkaar klemt terwijl u slaapt, kan uw cosmetisch tandarts u voorzien van een gebitsbeschermer om uw fineer te beschermen. Hoewel uw fineren zijn ontworpen om lang mee te gaan, kan overmatige druk ervoor zorgen dat ze sneller afbrokkelen of verlopen dan normaal.

Volgens cosmetisch tandarts Dr. Kevin Sands in Beverly Hills: “Porseleinen veneers gaan tot vijftien jaar mee, maar alleen met de juiste consistente zorg. Het is belangrijk om te onthouden dat er speciale zorg moet worden besteed om ze schoon en intact te houden. Uitstekende mondhygiëne thuis, inclusief dagelijks poetsen en flossen, is de beste manier om uw fineer er helder en nieuw uit te laten zien.

Als u net een porseleinen fineertoepassing heeft ondergaan, zorg er dan voor dat u de juiste zorg begrijpt die uw fineer nodig heeft en stel uw cosmetische tandarts eventuele vragen. Als het goed wordt verzorgd, zullen uw fineren u jarenlang een mooie glimlach geven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top