Zonnepanelen – Bouw je eigen zelfgemaakte zonnepanelen en bespaar nu het milieu

 

Zijn zelfgemaakte zonnepanelen mogelijk, economisch en nuttig?

Nu de energieprijzen de afgelopen decennia gestaag zijn gestegen en er geen reden is om te denken dat ze binnenkort zullen dalen, onderzoeken veel huiseigenaren de mogelijkheid om hun huis van stroom te voorzien met hernieuwbare of “groene” energiesystemen. De twee meest voorkomende groene energiesystemen voor thuisgebruik zijn windturbines en zonnepanelen. Van deze twee zijn zonne-energiepanelen het meest populair geworden, vanwege hun solid-state aard – wat betekent dat ze met minder bewegende delen in de loop der jaren minder onderhoud vergen.

Helaas kan het installeren van een zonne-energiesysteem bij u thuis onbetaalbaar zijn. Het professioneel installeren van kant-en-klare zonnepanelen kost minstens  en het prijskaartje stijgt alleen maar snel vanaf daar. Om deze enorme kosten te drukken, onderzoeken veel huiseigenaren de mogelijkheid om hun eigen zelfgemaakte zonnepanelen te bouwen en te installeren. U bent misschien een van hen.

Dan heb je waarschijnlijk veel vragen. Kan de gemiddelde persoon echt een doe-het-zelf (doe-het-zelf) zonne-energiesysteem in zijn garage of kelder bouwen? Als ze dat zouden kunnen, zou het dan echt aanzienlijk goedkoper zijn dan het professioneel te laten installeren? En tot slot, zouden zelfgemaakte zonnepanelen voldoende elektriciteit leveren om alle tijd en moeite waard te zijn? Dit artikel zal proberen deze vragen te beantwoorden.

Wat zijn de voordelen van een zonne-energiesysteem voor thuis?

U kunt uw energierekening verlagen of zelfs elimineren.
Als u overtollige elektriciteit opwekt, kunt u deze verkopen aan uw lokale energiebedrijf.
U kunt de waarde van uw woning verhogen.
U kunt belastingaftrek krijgen voor het gebruik van milieuvriendelijke energiesystemen voor thuis.
U hoeft zich geen zorgen meer te maken over stroomuitval.
U helpt het milieu te beschermen – zonne-energie produceert geen broeikasgassen.

Wat zijn de voordelen van het bouwen van zelfgemaakte zonnepanelen?

o Geld. Meer dan de helft van de installatiekosten van een aannemer bestaat uit tijd en arbeid. Als u dit zelf verzorgt, kunt u de kosten van het bouwen en installeren van uw eigen zonne-energiesysteem voor thuis drastisch verlagen.

o Tijd. Je kunt je zelfgemaakte Solar Panels in fasen bouwen, nieuwe panelen toevoegen en in je eigen tempo meer elektriciteit opwekken.

o Onderwijs. Door zelf een zonne-energiesysteem voor thuis te bouwen, leert u hoe zonne-elektrische technologie werkt. U kunt uw eigen onderhoud en reparaties uitvoeren, waardoor uw kosten verder worden verlaagd.

Waar kan ik de materialen vinden om een zelfgemaakt zonnepaneel te bouwen?

Bijna alle materialen die je nodig hebt om een doe-het-zelf-zonnepaneel te bouwen (zoals koperdraad, multiplex, glas, siliconen, enz.) zijn te vinden bij je lokale bouwmarkt (zoals Home Depot) of elektronicawinkel (zoals Radiohut). Hetzelfde geldt voor het gereedschap en de apparatuur die je nodig hebt om je zelfgemaakte zonnepanelen te bouwen. Elk gereedschap dat je nog niet in je garage of kelder hebt staan (zoals een spanningsmeter), kun je kopen bij je lokale hardware- of elektronicawinkel.

De enige uitzondering op deze regel zijn de fotovoltaïsche zonnecellen die u samen moet bouwen tot doe-het-zelf-zonnepanelen. Tenzij u in een zeer grote stad woont met een gespecialiseerde winkel voor zonne-ijzerwaren, zult u deze waarschijnlijk online moeten bestellen of u kunt het zelf maken.

Waar moet ik mijn zelfgemaakte zonnepanelen plaatsen?

De twee meest voorkomende plaatsen om doe-het-zelf-zonnepanelen te plaatsen, zijn op het dak van uw huis of op de grond in uw tuin.

Het dak is om twee redenen de meest populaire locatie geworden. Ten eerste, om zonlicht om te zetten in elektriciteit, hebben zonnepanelen een directe zichtlijn tussen hen en de zon nodig. Bomen, andere gebouwen of elk ander obstakel dat schaduw geeft of anderszins in de weg zit, zal de zon van uw zelfgemaakte zonnepanelen blokkeren. De eenvoudigste manier om dit probleem op te lossen, is door de zonnepanelen hoger te plaatsen dan de obstakels. Daarvoor leg je natuurlijk de zelfbouw zonnepanelen op het dak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top