Power Flushing – Preventief onderhoud voor centrale verwarming

De krachtspoeling van de centrale verwarming is een ideale voorjaarsschoonmaak om uw centrale verwarming als nieuw te laten werken. Speciale chemicaliën en water worden door de radiator gepompt om al het vuil weg te spoelen dat zich in de loop van de tijd heeft opgehoopt. Het werkt door voorzichtig vuil zoals kalkafzettingen, gecorrodeerd metaal en slib uit het verwarmingssysteem te verwijderen en het van de radiator te wassen. Hoewel de naam het gebruik van hoge druk kan aangeven, is dit niet waar en moeten de componenten van het verwarmingssysteem intact blijven. Powerflushing gebruikt in plaats daarvan grote hoeveelheden water vermengd met chemicaliën om de radiator voorzichtig te reinigen.

Een powerflush kan voorkomen dat er slib door de cv storing verwarmingsinstallatie stroomt en de ketel beschadigt. Het zorgt er ook voor dat de verwarming efficiënt werkt. Het is ook belangrijk om te zoeken naar duidelijke tekenen dat uw systeem behandeling nodig heeft. U kunt bijvoorbeeld een powerflush nodig hebben als uw cv-ketel een kloppend geluid maakt als u hard aan het werk bent, als u koude plekken in uw radiator heeft of als u regelmatig uw radiator moet ontluchten.

Deze service maakt gebruik van een mengsel van zoet water en reinigingsvloeistof door gekwalificeerde loodgieters. De eerste stap is het losmaken van het slib door spoelen met snelstromend water gemengd met afwasmiddel. Het omkeren van de stroom zorgt voor turbulentie, wat het proces soepeler maakt. Gebruik vervolgens schoon water om het slib uit het systeem te spoelen. Wanneer het spoelen is voltooid, blijft er alleen schoon, vuilvrij water in het systeem over. Het proces is schoon, eenvoudig en goedkoop.

Preventieve onderhoudstaken zoals stroomspoelen kunnen de verwarmingskosten verlagen en de levensduur van de ketel verlengen. Gebieden met hard water zijn bijzonder gevoelig voor kalkafzetting in de warmtewisselaar, waardoor het rendement van de ketel afneemt. Ook als u een nieuwe cv-ketel in een oude verwarmingsinstallatie plaatst, moet u eerst de leidingen en radiatoren reinigen. Dit beschermt de nieuwe ketel tegen slib- en puinschade en is bijna altijd een voorwaarde voor de ketelgarantie.

Helaas lost stroomspoelen niet alle cv-problemen op. Voor sommige gecorrodeerde of verwaarloosde verwarmingssystemen kan het te laat zijn. Na het reinigen kunnen grote aanslag die niet gemakkelijk loskomt los gaan zitten en beschadigd raken. Regelmatig onderhoud kan de levensduur van uw verwarmingssysteem verlengen, maar met een beperkte levensduur is vervanging uw enige optie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top