Wat is hijama of cupping therapie?

Wat hijama of cupping is, is een vraag die steeds weer opkomt als mensen zich afvragen over deze oude methode. Dus hebben we wat onderzoek gedaan naar wat Hijama Amsterdam of Cupping-therapie is en hoe het wordt ondersteund door de moderne wetenschap en waarvan wordt beweerd dat het Sunnah is door de Heilige Profeet (P.B.U.H).

“Er is inderdaad een remedie voor hijama (cupping).” – Sahi moslim

“In feite is de beste behandeling die je hebt hijama (cupping).” – Sahi al-Bukhari

“Hijama is de meest nuttige procedure voor mensen om zichzelf te genezen.” – Saheeh Al Bukhari en Saheel Muslim

Hijama, ook bekend als cupping-therapie, is een soort oude islamitische behandeling die wordt ondersteund door nieuw wetenschappelijk onderzoek en waarvan wordt aangenomen dat het helpt bij het beheersen van ziekten. Maar de essentiële vraag is hoe?

Er is veel literatuur op internet te vinden over wat Hijama of Cupping-therapie is, dus ik heb mijn best gedaan om hieronder wat beknopte informatie te geven. En we hopen je te helpen je kennis uit te breiden.
“HIJAMA” betekent in het Arabisch “terugtrekken”.
Hijama is een manier om het bloed te zuiveren van gifstoffen en ongezonde ophopingen. Het is een niet-chirurgische ingreep. Elke dag worden we blootgesteld aan chemicaliën, dampen en stoffen die zich in ons bloed ophopen. Na verloop van tijd kan deze opeenhoping onze gezondheid nadelig beïnvloeden. Hijama is een geweldige manier om het bloed van deze onzuiverheden te zuiveren en het lichaam te verjongen, en het bereik van Hijama is veel hoger dan homeopathische middelen.

Dit is hoe HIJAMA wordt gedaan


Het is een eenvoudige procedure waarbij een kopje van glas, siliconen of aardewerk op het getroffen gebied wordt geplaatst en wordt afgezogen.
Dit wordt verwijderd om wat schade aan de verrekte spier te geven.
Het onzuivere bloed verzamelt zich in de cup en de procedure duurt ongeveer 3 minuten.
Meestal wordt u tijdens uw Hijama-sessie gevraagd of er een aandoening is die u probeert aan te pakken met een behandeling of dat er een specifiek gebied is dat u in gedachten heeft voor cupping. Een goede therapeut moet echter voldoende kennis hebben om u door de verschillende cupping-sites en hun effecten te leiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *