Hoe u uw vacuümmachine altijd schoon kunt houden

Als het om het schoonmaken van machines gaat, moeten ze blijkbaar goed worden schoongemaakt, zodat je er meer jaren aan kunt toevoegen. De meesten van ons denken dat ze onkwetsbaar zijn voor aantasting door vuil, omdat het hun taak is om vertrouwd te raken met vuil.

Het in onberispelijke staat houden van uw vacumeermachine zou niet eens het grootste deel van uw tijd in beslag moeten nemen. Ik zal je een paar schoonmaaktips geven:

  1. Verwijder na gebruik van de machine de opzetstukken en verwijder zichtbaar vuil met een vochtige doek. Als je het hebt gebruikt om erg vuile en erg vuile plekken schoon te maken, probeer het dan te desinfecteren. Dit voorkomt dat het een nare geur krijgt.

Een van de beste manieren om de opzetstukken te desinfecteren is door ze in een emmer water te laten weken. Voeg een kopje Lysol-reiniger toe aan het water. Laat de opzetstukken ongeveer 15 minuten in deze reinigingsoplossing weken. Droog de bijlagen na de toegewezen tijd op.

  1. Zuig geen vochtig of nat vuil op. Zuig ook geen gemorst voedsel op. Ze kunnen ranzig worden in de machine en u zult het zeker moeilijk vinden om het schoon te maken. Blijf bij het oppakken van droge vuildeeltjes.
  2. Vervang de wegwerpzak van de machine. Als u een stofzuiger in zak gebruikt, probeer dan de inhoud van de vuilopvangbak weg te gooien zodra deze tot 3/4 van zijn capaciteit is gevuld. Dit voorkomt dat er vuil in de machine overloopt. Het zal ook het betrouwbare aanzuigsysteem van de machine behouden.
  3. Voor degenen die een rechtopstaande stofzuiger gebruiken, probeer de rolborstel van de stofzuiger na gebruik schoon te maken. Het kan gemakkelijk vuil, haren van huisdieren en tapijtvezels verzamelen. Gebruik een zachte borstel om vuil los te maken. U kunt ook proberen het in een warm sopje te laten weken. Dit maakt het gemakkelijker om het vuil te verwijderen.
  4. Polijst de machine met een in de winkel gekochte polijstmachine. Gebruik een vaatdoek om de polijstmachine over de hele stofzuiger aan te brengen. Dit zal ook helpen bij het verwijderen van vlekken aan de buitenkant van de machine. Bovendien kan de polijstmachine helpen stofdeeltjes af te weren. U kunt ook proberen uw eigen polijstmachine voor apparaten te maken. Meng bijenwas met lavendelolie. Dit helpt ook om de machine te ontgeuren.

Het schoonmaken van uw vacuümmachine hoeft fysiek niet belastend te zijn. Zoek naar eenvoudigere manieren om het in onberispelijke staat te houden voordat u het opbergt. Bovenstaande tips zijn al genoeg om ongewenst vuil te verwijderen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top