Hoe u uw eerste tuin ooit kunt beginnen

Tuinieren is een zeer lonende bezigheid. U kunt een fitter fysiek en mentaal zelf worden door urenlang bezig te zijn met tuinieren, te genieten van het zicht op uw volgroeide tuin en er tijd door te brengen met familie en vrienden. Het mooiste is dat je zelf een tuin kunt beginnen zonder de hulp van een professionele hovenier opleiding centre. Hier zijn de eenvoudige stappen om dit te doen.

Stel uw tuindoelen in

Er zijn veel soorten tuinen om uit te kiezen. Je hebt moestuinen, kruidentuinen, fruittuinen, sierplantentuinen en bloementuinen, om er maar een paar te noemen. Natuurlijk kun je planten mixen en matchen om een samengestelde tuin te krijgen. Je moet ook realistisch zijn over je tuindoelen. U moet dus van tevoren de soorten planten, hun lay-out en de zorg die voor elke plant nodig is, plannen.

Selecteer uw site

Naast het stellen van uw doelen, moet u nadenken over de locatie van uw tuin. Houd er rekening mee dat uw keuze voor een tuin van invloed is op uw site. Dus als het een kruidentuin is, moet je de zonnigste plek kiezen, terwijl een bloementuin op sommige plaatsen schaduw nodig heeft. Je moet ook kijken naar de afvoer van de locatie, de beschikbaarheid van de watervoorziening, de hoeveelheid ontvangen zon en zelfs het uitzicht vanuit het huis. Ga je voor container tuinieren, dan is het zoeken naar goede vensterbanken en passende containers noodzakelijk.

Leg de bedden neer

Markeer vervolgens de randen van uw tuin volgens uw oorspronkelijke plannen. U kunt hiervoor de tuinslang of een stuk touw en tuinstekers gebruiken. Door de vormen en afmetingen van uw tuinbedden te meten, kunt u een beter geïnformeerde beslissing nemen over het aantal zaden en planten dat u later moet kopen. Bovendien biedt het de mogelijkheid om bepaalde gebieden vrij te maken voor aanplant.

Natuurlijk betekent het aanleggen van de bedden ook dat je de grond moet aanpassen, wat het beste kan worden gedaan door compost aan de grond toe te voegen. U kunt ook uw grond laten testen, zodat u precies kunt bepalen hoeveel compost en/of kunstmest u nodig heeft om uw grond goed te maken.

Selecteer de planten

Bekijk nu uw plannen voordat u de planten koopt. U wilt impulsaankopen vermijden, vooral wanneer u een beperkt budget, een beperkte ruimte en een beperkte tijd voor tuinieren heeft. Bij het kiezen van de planten moet je ze inspecteren op ongewenste insecten, ziektes en andere problemen die de transplantatie kunnen beïnvloeden. Bovendien is een geïnfecteerde plant niet geschikt om uw gezondere planten nadelig te beïnvloeden, waardoor uw eerste inspanningen in een tuin mogelijk een ramp worden – een leerramp maar niettemin een ramp.

Plant de planten

De laatste stap bij het starten van je eigen eerste tuin is natuurlijk het planten van de planten en/of zaailingen in de voorbereide bedden. De belangrijkste tips zijn om je planten zo vochtig mogelijk te houden, in voldoende gaten te planten en organische mulch op de bovengrond te plaatsen.

Nu hoef je alleen maar voort te bouwen op de winst van je eerste plantinspanningen door goed voor je planten te zorgen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top