Hoe een ski- en snowboardbril op sterkte te kopen

Er zijn zoveel geweldige ski- en snowboardresorts in de Verenigde Staten! Geen wonder dat veel mensen een bril op sterkte op hun verlanglijstje hebben staan.

Waar moet u op letten als u op zoek bent naar een bril op sterkte?

1. Zorg ervoor dat ze uw recept aankunnen.

Zelfs als de fabrikant zegt dat de bril een voorschrift aankan, betekent dat niet noodzakelijkerwijs dat de bril jouw voorschrift aankan. Zorg er dus bij het kopen van uw bril voor dat de verkoper eerst uw recept heeft gezien.

Sommige Duikbril op sterkte stelt u in staat om de lenzen op sterkte rechtstreeks in de originele brillens te installeren. Dit is de meest luxe optie, maar ze hebben ook de meeste receptlimieten.

De meeste andere ontwerpen worden geleverd met een optie voor het invoegen van recepten. U brengt de bijsluiter gewoon naar ons kantoor, wij vullen uw recept erin met ons laboratorium, en voila! Je gaat in stijl de piste op!

Je kunt gewoon een bril over je bril dragen, wat voor sommigen prima werkt. Houd er rekening mee dat dit nooit zo comfortabel zal zijn, en dat u problemen zult hebben met extra gewicht en twee lenzen die u mogelijk kunnen beslaan.

2. Bepaal welke kleur lens je wilt.

Bedenk wanneer u de meeste van uw sneeuwactiviteiten doet. Is het zonnig buiten? Bewolkt? Ochtend? Avond? Verschillende gekleurde lenzen zijn ideaal voor verschillende situaties. Hier zijn een paar suggesties:

-Als je voornamelijk op heldere, zonnige dagen gaat, kies dan voor een gepolariseerde lens in een zwart/grijze of groen/grijze (G-15) kleur.

-Als je op weinig licht/grijze dagen gaat, probeer dan een roze lens.

-Gele, gouden en amberkleurige lenzen helpen je een beter contrast te krijgen (zodat je alle klonten en bobbels in de sneeuw beter kunt zien) en zijn goed voor dagen met weinig tot middelmatig licht. Ze kunnen echter te helder zijn als het zonnig is. Een bruine lens zal het beter doen op die heldere dagen als je toch van meer contrast houdt. Houd er rekening mee dat bruine lenzen de wereld geelachtig doen lijken.

-Grijze lenzen maken alles donkerder en veranderen de kleuren van wat je ziet niet. Deze lenzen zijn misschien iets te donker voor stormachtige dagen.

-Spiegelcoatings op een van de bovenstaande lenzen laten minder licht door de lens, waardoor u een donkerder, comfortabeler beeld krijgt.

3. Zorg ervoor dat de lenzen UVA- en UVB-bescherming bieden.

Zorg er ook voor dat uw lenzen zijn gemaakt door een gerenommeerd bedrijf. De lenzen hoeven alleen UV-bescherming te bieden op het moment van inspectie, dus veel van de minder respectabele, goedkope lenzen hebben een coating die na een paar keer schoonmaken kan worden afgewassen.

Glazen van polycarbonaat en trivex bieden 100% UV-bescherming, zelfs als ze doorzichtig zijn, dus ze zijn altijd een veilige keuze.

Hoge niveaus van UV-blootstelling zijn in verband gebracht met staar en andere ziekten, dus beknibbel niet op dit punt!

4. Probeer ze uit!

Zorg ervoor dat de bril comfortabel zit. Probeer ze, indien mogelijk, te passen met de bijsluiter erin voordat u ze koopt (zelfs als de bijsluiter het recept nog niet bevat), om er zeker van te zijn dat ze comfortabel zitten en niet onhandig met de bijsluiter. Zorg er ook voor dat de riem gemakkelijk aan te passen is en dat u duidelijk in uw periferie (van de zijkanten) kunt zien.

Merken om te overwegen:

Er komen steeds nieuwe merken skibrillen op de markt. Dit zijn enkele van onze favorieten voor dragers van een recept:

Bolle Recept Adapter

Bolle biedt een receptadapter voor hun Commando-, Nebula-, Boost-, Nova-, Monarch-, Fathom-, X9-, Y6-, Shark- en Quasar-brillen. We kunnen uw lenzen op sterkte eenvoudig in deze adapters monteren. Deze adapters kunnen bij veel online winkels worden gekocht, waaronder Amazon.com.

Julbo

Julbo biedt een receptadapter die op vrijwel al hun brillen past.

Lichaamsspecificaties

Body Specs biedt een enorme reeks opties voor brillen op sterkte. Het enige nadeel is dat ze meer passen als een Rec Spec of een zonnebril dan als een echte skibril. Maar misschien is een kleinere bril onder een helm comfortabeler.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top