Geluiden voor FL Studio – 3 redenen waarom een verscheidenheid aan geluiden voor muziekproductie is wat je nodig hebt

Sommige muziekproducenten zoeken naar geluiden voor muziekproductie op verschillende websites en in verschillende muziekproductiewinkels, maar hebben de neiging om alleen een bepaald type geluid te selecteren dat tegenwoordig het meest wordt gebruikt in de muziekindustrie. Omdat FL Studio zo veelzijdig is, waarom zou je dan alleen bepaalde muziekinstrumentgeluiden selecteren? En is dit een voordeel of een belemmering? Pas jij in de categorie dat je altijd maar een bepaald type geluid gebruikt? Lees verder om drie redenen te ontdekken waarom een verscheidenheid aan geluiden over het algemeen beter werkt, en waarom je constant je geluiden moet opbouwen voor GoEdkope Jingles muziekproductiesamples.

De eerste reden waarom u een verzameling van verschillende geluiden moet opbouwen, is dat u zich niet onder druk gezet of gehaast voelt om nieuwe geluiden te vinden wanneer een trend niet langer trendy is. Hoewel het volgen van de typische trends van de muziekindustrie wat betreft wat je op de radio SWeepers  hoort op de korte termijn een goede zaak kan zijn, kan het op de langere termijn ook een impact hebben op je muziekproductie. Als je de mentaliteit van de trends van vandaag volgt, moet je in gedachten houden dat trends niet lang duren en dat het niet lang zal duren voordat een nieuwe trend de oudere trend opzij duwt. Als gevolg hiervan zal dit uw groei belemmeren en u vervolgens dwingen om uit te zoeken hoe u de nieuwste geluiden kunt verkrijgen. Het gebruik van verschillende geluiden in je hiphopbeats of muziekproductie zou niet alleen moeten groeien als er nieuwe trends op gang komen. Je moet je verzameling altijd uitbreiden met nieuwe geluiden, minstens één keer per maand.

Een tweede reden waarom u als muziekproducent uw geluidsbibliotheek moet opbouwen, is simpelweg omdat u te maken krijgt met een verscheidenheid aan klanten die verschillende instrumenten en stijlen van u willen. Als je je geluidscollectie beperkt tot alleen trendy geluiden zoals synths die in de meeste hedendaagse trendy muziek worden gebruikt, kun je iemand niet helpen die op zoek is naar bijvoorbeeld meer hiphopbeat in orkeststijl. En op dit moment zul je moeten proberen de geluiden te vinden die je nodig hebt om een instrument voor deze cliënt te creëren. Door uw geluidsbibliotheek in FL Studio vol afwisseling te houden, voorkomt u dat dit soort situaties zich voordoen.

Een derde reden waarom het gunstig is om een verzameling geluiden op te bouwen om te gebruiken, is simpelweg omdat het leuk is om op je creativiteit te kunnen voortbouwen, en soms kan een geluid van een instrument zelf een grote inspiratiebron zijn om je te begeleiden bij het produceren van geweldige instrumenten of slaat. Stel dat je al een geweldige geluidsbibliotheek hebt gebouwd. Je besluit wat beats te maken en FL Studio op te starten en door de geluiden van je muziekinstrumenten te gaan om te zien wat je wilt gebruiken. Je hoort een inspirerend vioolgeluid in je arsenaal tijdens het speuren in je bibliotheek en bent meteen geïnspireerd om een klassieke orkesthiphopbeat te maken. Als je geen grote verscheidenheid aan geluiden zou hebben om mee te spelen en te gebruiken in je muziekproductie, zou je jezelf niet toestaan om creatief te groeien en je grenzen te verleggen, wat tenslotte de basis is van groei en het vergroten van je vaardigheden.

Kortom, het hebben van een verscheidenheid aan geluiden in uw verzameling is voor u van groter voordeel dan het kan een hoofdpijn zijn bij het vinden van geluiden om toe te voegen. Hoewel FL Studio wordt geleverd met een aantal verschillende tools om te gebruiken, zijn er andere opties beschikbaar in FL Studio die je kunt verkennen om je arsenaal aan geluiden op te bouwen, zoals VST-plug-ins, ingebouwde synthesizers en soundfonts die in veel verschillende stijlen en stijlen beschikbaar zijn. instrumenten. Het hebben van een uitgebreide verscheidenheid aan geluiden houdt je voor op de trends, beperkt je niet tot het omgaan met een bepaalde klantenkring van muziek, en stelt je in staat om voort te bouwen op je creativiteit. Waarom zou je jezelf beperken tot dezelfde geluiden? Stop met discussiëren en begin met het vinden van verschillende muziekproductiegeluiden om toe te voegen aan je bibliotheek!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top