Dieren hebben recht op een mooie, schone, gezonde omgeving

Volgens nieuwsberichten eerder dit jaar hadden kakkerlakken een Las Vegas Animal Nieuws Vandaag Shelter overgenomen. De beestjes hadden de schuilplaats besmet en de krachten die daar waren, zeiden dat ze de oorzaak van het probleem hadden gevonden. “Het begon allemaal in augustus”, zegt de mededirecteur bedrijfsvoering van Dierenopvangcentrum Lied. Ze geloofden dat een gedoneerde zak met hondenvoer die werd geopend de enorme plaag veroorzaakte. “Vroeger lieten we het voer de hele nacht buiten staan en haalden het de volgende ochtend weer op”, legt Smith uit. “Toen dit gebeurde, begonnen we het eten op te rapen, misschien anderhalf uur nadat ze begonnen te eten. Vrijwilligers in het asiel leken zich niet al te veel zorgen te maken over het ongedierte. Op de vraag van een Las Vegas News Reporter of ze vonden dat de kakkerlakken een probleem waren geworden, zei een vrijwilliger: “Nee, nee. het is gewoon normaal.” De vrijwilliger zei verder dat ze kakkerlakken in haar huis heeft en moet sproeien. Dierenartsen in het asiel zeggen dat de kakkerlakken geen gezondheidsprobleem vormen voor de dieren die daar gehuisvest zijn.

Dat was het nieuwsbericht dat ik eerder dit jaar las. Het was een interessant verhaal, maar het was ook verontrustend. Ik weet niet wat meer verontrustend was: het feit dat ze kakkerlakken hadden of dat ze zich geen zorgen maakten. Ik ben een dierenvriend. Ik geloof in dierenrechten, maar ik ben geen gek. Ik geloof echt dat gedomesticeerde dieren het recht hebben om in schone omstandigheden te leven. Het is menselijk en juist om te doen. Haal mijn woorden alsjeblieft niet uit hun verband. Ik geloof dat wilde dieren ook het recht hebben om in schone verblijven te leven, maar ze zijn vrij om van de ene omgeving naar de andere te zwerven, vandaar de term gedomesticeerd.

Ik schrijf dit artikel om mensen eraan te herinneren voor hun huisdieren te zorgen. Huisdieren maken deel uit van het gezin, althans dat horen ze te zijn. Wees een verantwoordelijke huisdiereneigenaar. Als je niet in staat bent om voor je huisdier te zorgen zoals het hoort, doe dan het juiste en geef het dier een beter thuis. Dieren zijn net als kinderen een geschenk van God. In het boek Psalmen staat dat God behagen schept in dieren. Zorg goed voor zijn creaties en maak er alsjeblieft nooit misbruik van, zelfs niet per ongeluk. Als je het dier niet de aandacht kunt geven die het nodig heeft, zijn er veel mensen die je willen helpen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top