De beste borsttape: een gids voor het vinden van de perfecte pasvorm

Borst tapen is een relatief nieuwe techniek die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, maar de oorsprong ervan gaat terug tot de jaren 70 in Japan. De techniek is ontwikkeld door Dr. Kenzo Kase, een chiropractor en acupuncturist die op zoek was naar een niet-invasieve methode om musculoskeletale aandoeningen te behandelen.

Dr. Kase werd geïnspireerd door de traditionele Japanse methode van tapen, waarbij stroken katoenen tape op de huid werden aangebracht om de spieren en gewrichten te ondersteunen en te stabiliseren. Hij ontdekte echter dat de katoenen tape beperkingen had, omdat het de beweging kon beperken en huidirritatie kon veroorzaken.

Om deze beperkingen te overwinnen, ontwikkelde Dr. Kase een nieuw type tape dat was gemaakt van elastisch katoen en een golfachtig patroon op het kleefoppervlak had. Hierdoor kon de tape uitrekken en met het lichaam meebewegen, waardoor de spieren en gewrichten dynamisch worden ondersteund zonder de beweging te beperken.

Dr. Kase noemde zijn nieuwe tape Kinesio Tape en het werd snel populair onder atleten en zorgprofessionals in Japan. In de jaren negentig werd Kinesio Tape geïntroduceerd in de Verenigde Staten, waar het een aanhang kreeg onder fysiotherapeuten, sporttrainers en chiropractors.

In de vroege jaren 2000 ontdekte een Nederlandse fysiotherapeut genaamd Erik Borst Kinesio Tape en begon te experimenteren met verschillende technieken om de Tape voor borsten op het lichaam aan te brengen. Hij ontwikkelde een nieuwe methode van tapen waarbij de tape in een specifiek patroon werd aangebracht om de spieren en gewrichten te ondersteunen en te stabiliseren.

De techniek van Borst werd bekend als Borst Tapen en werd al snel populair onder atleten en zorgprofessionals in Europa. Tegenwoordig wordt Borst Tapen gebruikt door atleten, fitnessliefhebbers en zorgprofessionals over de hele wereld om de prestaties te verbeteren, blessures te voorkomen en genezing te bevorderen.

Kortom, Borst Tapen is een techniek die zich in de loop van tientallen jaren heeft ontwikkeld, van de traditionele Japanse methode van tapen tot de moderne, elastische katoenen tape ontwikkeld door Dr. Kenzo Kase. De techniek is blijven evolueren, met Borst Tapen als een van de nieuwste en meest populaire methoden van tapen. De geschiedenis is een bewijs van de kracht van innovatie en het belang van het vinden van niet-invasieve, effectieve methoden voor de behandeling van musculoskeletale aandoeningen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top