Beste tijd om een dedicated server aan te schaffen

Met een dedicated server kan de klant zijn favoriete hardware en software kiezen, inclusief het type besturingssysteem. Er zijn twee soorten instellingen, beheerde dedicated en onbeheerde dedicated hosting. Een managed server hosting is een goede keuze voor klanten die geen tijd en middelen besteden aan het opzetten en beheren van een server, het is ook een goede keuze voor bedrijven die geen groot IT-team hebben om de server te runnen. Vanwege alle services die bij hosting worden geleverd, kost het meestal meer dan onbeheerde hosting. Een onbeheerde server betekent dat de klant verantwoordelijk is voor het opzetten, beheren en bewaken van de server. De opdrachtgever verzorgt alle installaties en administratie. Deze hosting wordt normaal gesproken gekozen door klanten met een groot IT-budget en een groot IT-team van technische experts. Ervaring met het beheren van servers is van cruciaal belang bij het gebruik van onbeheerde dedicated servers.

Het is een goed moment om te kiezen voor dedicated server hosting als u een bedrijf bent dat verwacht te groeien en meer opties, flexibiliteit en controle wilt dan shared hosting en VPS bieden. Bovendien heeft deze hosting normaal gesproken voordelige betalingsplannen, inclusief een omslagplan. Klanten kunnen een volledige server leasen die de mogelijkheid heeft om een groot netwerk van sites te runnen. Als u een bedrijf bent dat meer verkeer verwacht, is een speciale installatie een goede keuze, omdat u over de middelen zoals bandbreedte beschikt om veel verkeer aan te kunnen. Dit type servers wordt aanbevolen voor bedrijfseigenaren die een serieuze e-commercesite hebben en hun ROI willen verhogen.

Een ander goed moment om een dedicated hosting-setup aan te schaffen, is wanneer u meer applicaties en software nodig heeft. Een klant kan bijvoorbeeld bepaalde software installeren, zoals geautomatiseerde installatie, op zijn hostingaccounts om links te bouwen en andere taken voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het installeren van elk type software kan op een speciale server worden gedaan, in tegenstelling tot gedeelde servers. Zelfs sommige VPS-hostingplannen staan de installatie van bepaalde soorten software niet toe, met name de geautomatiseerde. Het is ook een goed moment om een dedicated server aan te schaffen wanneer u meer back-up en opslag nodig heeft. Met een speciale installatie kunt u eenvoudig geautomatiseerde back-ups plannen en de server gebruiken als centrale locatie voor het opslaan van de back-ups.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top