Alles wat u moet weten over chemische ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding is het beheer van een soort die direct of indirect problemen voor de mens veroorzaakt, aangezien het wordt beschouwd als schadelijk voor de gezondheid, de economie of de ecologie van een individu. Ongediertebestrijding is minstens zo oud als de landbouw als het nodig was om gewassen vrij te houden van ongewenste dieren en insecten.

Chemische controle dateert van 4500 jaar geleden, waarbij de Sumeriërs zwavelverbindingen gebruikten als insecticiden. In India maakt de Rig Veda, die ongeveer 4000 jaar oud is, melding van het gebruik van giftige planten voor ongediertebestrijding. Maar chemisch beheer werd wijdverbreid met industrialisatie en mechanisatie van de landbouw in de 18e en 19e eeuw, en de introductie van insecticiden Pyrethrum en Derris. Tegenwoordig is chemische ongediertebestrijding de dominante vorm van ongediertebestrijding. Maar de nawerking ervan heeft mensen ertoe aangezet na te denken over alternatieven in de vorm van traditionele en biologische ongediertebestrijding.

De chemische middelen omvatten herbiciden, insecticiden en fungiciden.

Langdurige synthetische verbindingen die bij contact het zenuwstelsel van insecten aantasten, worden toegepast als insecticiden. Voorbeelden van meest effectieve insecticiden zijn de gechloreerde koolwaterstoffen DDT, Chloordaan en Toxafeen, ook al is DDT verboden. Organofosfaat-insecticiden omvatten Malathiom, Parathion en Dimethoate. 2, 4-dichloorfenoxyazijnzuur is het meest effectieve herbicide dat wordt gebruikt om breedbladige onkruiden te doden.

Het nadeel van het gebruik van bestrijdingsmiddelen lieveheersbeestjes kopen is dat ze weliswaar waardevol zijn voor de landbouw, maar ernstige schade kunnen aanrichten. Vandaar dat steeds meer mensen overgaan op biologische en biologische bestrijdingsmaatregelen. Ik zou je aanraden om meer informatie te zoeken over de methoden voor ongediertebestrijding en veiligheidsmaatregelen voordat je ergens aan begint. Deze informatie is via vele bronnen te vinden. Er zijn veel mappen die gratis informatie geven over ongediertebestrijding en andere waardevolle onderwerpen. Genoeg research kan je veel helpen bij het maken van de juiste keuze. Je moet altijd voorzichtig zijn met chemische methoden van ongediertebestrijding, omdat ze erg nuttig zijn, maar veel problemen kunnen veroorzaken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top